19/04/2024

Enthousiaste bedrijven en gedreven talenten ontmoeten elkaar tijdens de Fontys ICT Career Day

Op donderdag 18 april jl. bruiste het Fontys InnovationLab in Eindhoven van energie tijdens de Fontys ICT Career Day. Zo'n zestig bedrijven, waaronder Jumbo, ASML, GAC, Axians, Simac, Blueriq, Gemeente Eindhoven, Copaco, Info Support, Eviden, stonden klaar om de studenten van Fontys ICT te ontmoeten.

Het was een dynamische gelegenheid voor studenten om zich te oriënteren op stages, bijbanen en hun toekomstige carrière, terwijl bedrijven hun zoektocht naar toptalent voortzetten. Volgens Rianne Vullings van ACA-it is het event een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met jonge IT-talenten die geïnteresseerd zijn in een omgeving waar innovatie en technologie samenkomen.

Een unieke kans voor studenten en bedrijven

Milou van Sogeti is op zoek naar gemotiveerde, leergierige studenten die openstaan voor een bloeiende IT-carrière. "Veel studenten die bij ons stagelopen, kunnen doorstromen in een traineetraject. Goede studenten willen we graag binnen ons bedrijf houden. We bieden ze een traject van 12 maanden aan en ze kunnen zelfs 2 weken naar Amerika".

Joran Quinten van Jumbo wil tijdens de Career Day vooral laten zien dat Jumbo een echt techbedrijf is: "We gebruiken de Career Day vooral om in gesprek te gaan met de studenten over de mogelijkheden bij Jumbo. Na de Career Day nodigen we de studenten die we gesproken hebben uit op ons bedrijf. Zo kunnen we ze beter laten zien wat we allemaal in huis hebben".

Op zoek naar talent

De bedrijven zijn zonder uitzondering op zoek naar talent. Nora Bos van BDO Nederland is op zoek naar IT-talenten die leergierig zijn en kunnen samenwerken. Morris, die een bijbaan bij BDO heeft overgehouden aan zijn stage, is enthousiast over de Career Day: "De Career Day geeft je de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende bedrijven en uit te zoeken wat bij je past. Het heeft mij geholpen aan mijn stage en uiteindelijk heb ik er een bijbaan aan overgehouden".

Laagdrempelig kennismaken met toekomstige werkgevers

Volgens Tim Brouwers, student Delta, is de Career Day niet alleen voor de bedrijven interessant: "Studenten kunnen tijdens de Career Day kijken welke soort bedrijven matchen met hun wensen. Ook voor de studenten die het lastig vinden om in contact te komen met bedrijven is de Career Day een laagdrempelige manier om in gesprek te gaan met professionals en het werkveld".

Andere mogelijkheden ontdekken binnen de studieloopbaan

Tijdens de Career Day konden studenten zich ook laten informeren over allerlei mogelijkheden binnen de studie. Alle minoren, specialisaties en masteropleidingen waren vertegenwoordigd op de voorlichtingsmarkt.

Een geslaagde middag vol toekomstkansen!

Docenten Martijn en Pieter zijn enthousiast over de combinatie van de Voorlichtingsmarkt met de Career Day. Veel studenten, ook uit de lagere semesters, kunnen op één plek zien welke keuzes ze in hun studieloopbaan kunnen maken. Sommige hebben al een richting in hun hoofd en zoeken bevestiging, anderen weten nog niet wat er allemaal mogelijk is. Door over de voorlichtingsmarkt te lopen, komen ze in aanraking met alle mogelijkheden binnen onze opleiding. Ook kunnen ze bij de bedrijven toetsen welke functies er mogelijk zijn met een bepaald profiel of specialisatie.

Ruim 850 studenten van Fontys ICT uit Eindhoven en Tilburg bezochten de Career Day. Veel matches zijn gemaakt. Een geslaagde middag!

De Fontys ICT Career Day vindt twee keer per jaar plaats in het Fontys ICT InnovationLab in Eindhoven en een keer per jaar in P8 in Tilburg. Bezoekers kunnen kennis maken met meer dan 60 bedrijven, maar ook met verschillende specialisaties, minoren en masteropleidingen.

Auteur: Barbara Vannisselroy
Beeld: Sam van der Heijden