Partners in Education

Al ruim tien jaar werken wij samen met het bedrijfsleven. Op deze manier zijn wij in staat om vernieuwend en inspirerend onderwijs te verzorgen. Deze samenwerking is geen bijzaak of een vrijblijvende onderneming. Juist door bedrijven intensief bij het onderwijs te betrekken, wordt het curriculum betekenisvoller zowel voor de student als de docent. En uiteindelijk ook voor het bedrijfsleven.

Wij zijn trots op deze succesvolle manier van samenwerken en wensen u veel leesplezier met dit overzicht van onze Partners in Education.

Ad Vissers - Directeur

“Het is van groot belang dat de student al tijdens de studie intensief kennismaakt met het bedrijfsleven.”

Waarom Partners in Education?

Ontwikkeling student

Voor Fontys Hogeschool ICT (FH ICT) staat de ontwikkeling van de student naar een professional voor de arbeidsmarkt centraal. Naast het bieden van een hoge kwaliteit onderwijs is het van groot belang dat de student al tijdens de studie intensief kennismaakt met het bedrijfsleven. FH ICT werkt daarom al jaren samen met bedrijven uit het beroepenveld van de opleiding. Dit zijn duurzame relaties waarbij FH ICT de bedrijven kennis laat maken met hun toekomstige medewerkers. De bedrijven laten aan de studenten zien hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat.

Aansluiting bedrijfsleven

Het is voor het bedrijfsleven belangrijk dat er voldoende ICT-studenten afstuderen en dat hun opleiding aansluit bij de beroepspraktijk. Door een goede samenwerking met bedrijven krijgen studenten actueel en uitdagend onderwijs en kunnen bedrijven hen kennis laten maken met de nieuwste technologieën. FH ICT wil graag dat studenten goed voorbereid na hun opleiding aan de slag kunnen gaan en in staat zijn de theorie direct toe te passen in de praktijk. Uit ervaring blijkt dat niemand daar beter bij kan helpen kan dan het bedrijfsleven zelf.

Video

Bekijk de video van een bezoek van onze studenten aan Partner in Education DAF.

Laatste nieuws

ICT In Practice 2020: In bots we trust 03/10/2019

Vrijdag 7 februari 2020 een nieuwe editie van het onderzoekssymposium ICT In Practice. IIP is een platform voor onderzoeksinitiatieven in het ICT-domein en afkomstig van de FHICT-gemeenschap, de mogelijkheid om inzichten te demonstreren, kennis te delen, resultaten te bespreken en toekomstige en nieuwe projecten te initiëren. Verder wil IIP bijdragen aan de kennis, het inzicht en de visie op toegepast onderzoek. Thema voor 2020 is “In bots we trust”.

Lees meer
We blijven tekenen... 28/06/2019

Afgelopen week hebben we weer nieuwe partners mogen verwelkomen in ons netwerk. Deze bedrijven en organisaties gaan samen met onze eerste en tweedejaars studenten aan de slag met mooie projecten in de komende vier jaar.

Lees meer

Heeft u vragen of opmerkingen over Partners in Education? Neem direct contact op of download de brochure.

Contact opnemen Download brochure