26/04/2024

Geef je carrière een boost met Accelerate IT

In september 2024 starten de cursussen Data Driven Business Lab en AI for Society, die een unieke kans bieden om vaardigheden, kennis en ervaring op te doen in slechts 18 weken. Studenten kunnen hun eigen praktijkcase meebrengen en ook collega's zijn welkom.

Data Driven Business Lab
De cursus Data Driven Business Lab is bedoeld voor iedereen die met data wil werken. In februari 2024 is Fontys ICT met een kleine groep studenten gestart met deze cursus.

Een van deze studenten, Lianne, kwam via het Leerwerkloket in contact met Fontys ICT en was meteen onder de indruk van de positieve sfeer en de uitgebreide mogelijkheden die de opleiding biedt. "In mijn vooropleiding heb ik kennis opgedaan in statistiek (SPSS), wat mijn verlangen aanwakkerde om meer met data te doen. Ik leer niet alleen van de docent, maar ook van de (internationale) studenten en het bedrijf waarmee we samen de opdracht uitvoeren. Naast de IT-kennis die ik opdoe, is het ook een waardevolle aanvulling op mijn CV. Verder is het fijn dat we niet allemaal een IT-achtergrond hebben, maar iedereen in zijn kracht wordt gezet."

Geef je carrière een boost met AI-vaardigheden
De opleiding AI for Society bereidt professionals voor op een toekomst met AI, waarbij je niet alleen de AI-taal spreekt en begrijpt, maar ook je expertise gebruikt om kansen te identificeren voor innovaties die echt waarde toevoegen aan de maatschappij. Een groep studenten ontwikkelde bijvoorbeeld een AI-gestuurd fotolijstje voor een organisatie in de ouderenzorg dat foto's weergeeft die relevant zijn voor het gesprek dat wordt gevoerd. Deze oplossing helpt ouderen met beginnende dementie herinneringen op te halen, waardoor gesprekken leuker worden. Danny Bloks, coördinator van AI for Society, zegt: "Studenten realiseren zich dat het niet alleen leuk is om met de technologie te spelen, maar ze vinden het ook heel waardevol om te zien hoe ze anderen ermee kunnen helpen. Het maakt ze extra gemotiveerd om het maximale uit het project te halen."

Inspelen op de behoeften van bedrijven in de Brainport regio
Als Fontys ICT werken we nauw samen met bedrijven in de Brainport regio, die behoefte hebben aan technische professionals. Onderwijsmanager Sandra Verhoeven vertelt: "Onze ambitie is om professionals te ondersteunen bij de transitie naar AI, digitalisering en datagedreven werken. We bieden cursussen aan voor medewerkers en werkzoekenden om kennis op te doen. Dit stelt bedrijven in staat om hun personeel meer op basis van data te laten werken of AI te integreren. Werkzoekenden kunnen beter instappen op dit gebied, terwijl professionals zich kunnen bijscholen om hun vaardigheden te verbeteren. We hebben gemerkt dat professionals zich graag willen ontwikkelen, maar tijd is het grootste obstakel. Met dit 18-weekse programma bieden we studenten onderwijs op maat en dragen we bij aan het Brainport ecosysteem."

Waarom kiezen voor een van de Accelerate IT opleidingen voor professionals?

Je leert in Shared Learning Teams, waarin collega's, studenten, onderzoekers en docenten samenwerken aan een maatschappelijk project.
Je werkt aan de praktische toepassing van je vaardigheden in een project.
Je experimenteert en onderzoekt op basis van jouw behoeften en interesses.
Het volledige programma duurt 18 weken, één dag per week.
Je combineert theorie met praktijkervaring.
Beide cursussen starten in september 2024 en de nieuwe volgen kort daarna. Wil je meer informatie om erachter te komen of een van deze cursussen iets voor jou is? Stuur dan een e-mail naar accelerate-it@fontys.nl of ga naar Data Driven Business Lab of AI For Society voor meer informatie.