PSV en Fontys ICT slaan handen ineen

24/01/2019

PSV en Fontys ICT slaan handen ineen 

PSV-directeur Toon Gerbrands en Ad Vissers, directeur van Fontys Hogeschool ICT, hebben donderdag in het Philips Stadion een handtekening gezet onder een convenant. Na een succesvolle pilot gaan studenten van de minor Data Driven Business Lab (DDBL) ook de komende periode voor PSV aan de slag. Daarnaast onderzoeken beide partijen op welke ICT-gerelateerde trajecten een win-winsituatie te realiseren is.

Studenten van de Eindhovense ICT-opleiding werken aan PSV-projecten om data driven business binnen PSV nog verder te optimaliseren. In nauwe samenwerking met Luc van Agt, Performance manager bij PSV, Ruud van Elk, Sportwetenschapper en Joeri Verbossen, Hoofd Marketing Intelligence van PSV worden projecten opgesteld op het gebied van voetbal- en klantdata. Vanuit Fontys ICT zijn docenten Bart van Gennip (docent DDBL) en Dries van den Enden (minor verantwoordelijke) aangesloten bij de projecten.

Voetbaldata
In het hedendaagse voetbal zijn meetbare spelerseigenschappen belangrijker dan ooit. PSV maakt gebruik van de allernieuwste apparatuur en methodieken om onder andere fysieke, tactische en medische data te verzamelen.

Klantprofielen
Naast de voetbalkant ziet PSV ook de meerwaarde van datagedreven marketing richting de supporters van de club. Via diverse softwaretools bouwt PSV fanprofielen op om supporters te (her)kennen en beter in te spelen op hun wensen en behoeften.

Nieuwsbericht ED.nl